donderdag 22 januari 2009

ICT-opleidingen Utrecht




Games en Interactie
De HKU heeft het grootste aanbod van gamestudies in Nederland. Bovendien heeft de HKU de oudste (sinds 1991) en meest gerenommeerde opleiding tot interaction designer van Europa. Een aanzienlijk deel van de huidige Nederlandse game-industrie heeft zijn roots binnen de HKU.



Interaction Design
De afstudeerrichting BAT Interaction Design leidt je op tot ontwerper van interactieve tools, interfaces, services en play. De nadruk ligt op het ontwerpen van menselijke interactie. Onze beste interaction designers zijn mensen met visie die de interactieve producten van de toekomst ontwerpen.Meer over Interaction Design

Game Design and Development
De afstudeerrichting BAT Game Design and Development leidt je op voor verschillende functies binnen de game industrie, met name gamedesigner en leveldesigner. De focus ligt op conceptontwikkeling, gamedesign en leveldesign binnen game art en development. Onze beste game- en level designers zijn visionairs die de games van de toekomst ontwerpen. Meer over Game Design and Development



Design for Virtual Theatre and Games
De afstudeerrichting BAT Design for Virtual Theatre and Games (DVTG) leidt je op tot ontwerper van ervaringen. De aandacht ligt op het gebied tussen games en theater, waar games kunst worden en theater interactief wordt. Onze beste ontwerpers zijn kunstenaars die hun eigen verhalen vertellen door games en performances te combineren. Zij doen dit zowel in de kunstwereld als daarbuiten. Meer over Design for Virtual Theatre and Games



Game Art
De afstudeerrichting BAT Game Art leidt je op tot grafisch ontwerper voor games (game–artist). De nadruk ligt op de (interactieve) visuele aspecten van games binnen gamedesign en development. Onze beste game-artists zijn specialisten die gamedesign kunnen vertalen naar een unieke functionele en artistieke vormgeving.
Meer over Game Art




European Media Master of Arts (EMMA)

De Master of Arts in European Media is een MA programma waarin specialisten worden opgeleid voor de creatieve industrie en biedt 8 zogeheten pathways. Elke pathway vertegenwoordigt een specialisme in de creatieve industrie. Deze masteropleiding is in Hilversum aan de Faculteit Kunst, Media & Technologie. Kijk op emma.hku.nl (nieuw venster)



Media
Aan de slag in de media-industrie? Werken met tv, film, video, internet, mobile of andere media? Bij de HKU kun je vormgeving en techniek combineren en kiezen uit verschillende richtingen.


3D Computer Animation and Visual Effects
Met de afstudeerrichting BAT 3D Computer Animation and Visual Effects leer je 3D-animaties maken, het ontwerpen en bouwen van digitale karakters en het animeren hiervan met 3D-software. In film/videoprojecten worden deze digitale karakters gecombineerd met live action, animatietechnieken- en computermanipulaties. Hiermee kun jij aan de slag in de filmindustrie, bij game producties en in de media-industrie. Meer over 3D Computer Animation and Visual Effects



Animation
De afstudeerrichting BDes Animation leidt je op tot animator. Animaties vind je in film- en tv-leaders, commercials, educatieve animaties, clips, game-animaties, internetanimaties en vrije animaties in de Nederlandse animatietraditie. Je leert als animator gebruik maken van allerlei animatietechnieken: van klassieke technieken tot 2D- en 3D-computertechnieken en combinaties hiervan. Meer over Animation



Audiovisual Media
De afstudeerrichting BDes Audiovisual Media leidt je op tot vormgever van audiovisuele media. Je leert alles over de belangrijkste onderdelen van videoproductie: hoe ontwikkel je een idee en hoe voer je dat inhoudelijk en technisch uit? Je werkt tijdens je studie in teams aan verschillende typen producties: reportages, korte documentaires en korte fictie. Je hebt affiniteit met camera, productie, montage en regie. Meer over Audiovisual Media



Digital Media Design
De afstudeerrichting BAT Digital Media Design leidt je op tot ontwerper van vernieuwende interactieve programma’s, voor internetsites, games, televisie en mobiele telefonie. Je leert omgaan met video, animatie, graphics, geluid en interactie. De opleiding biedt je de mogelijkheid om in een innovatieve en creatieve omgeving te leren en te werken aan media van de toekomst. Meer over Digital Media Design



Digital Video Design
De afstudeerrichting BAT Digital Video Design leert je de belangrijkste onderdelen van een audiovisuele productie met een grote nadruk op multimedia en mixed media toepassingen. Je leert de beeldende mogelijkheden van digitale technieken te benutten en zoekt bij het realiseren van ideeën naar een pakkende, visuele vorm en stijl. Het accent ligt daarbij op niet-conventionele toepassingen van video- en filmtechnieken. Meer over Digital Video Design




Image and Media Technology

De afstudeerrichting BDes Image and Media Technology leidt je op tot mediavormgever. Je verzorgt de vormgeving van mediaproducties met behulp van digitale animatie- en vormgevingstechnieken. Dit kunnen producties zijn op het gebied van televisie en internet, het commerciële terrein (spots en huisstijl) en vrij werk (vj-werk en clips). Bijzonder aan de opleiding is de combinatie tussen animatie en mediavormgeving en de grote diversiteit in producties. Meer over Image and Media Technology




Masters

De Master of Arts in European Media is een MA programma waarin specialisten worden opgeleid voor de creatieve industrie en biedt 8 zogeheten pathways. Elke pathway vertegenwoordigt een specialisme in de creatieve industrie. Deze masteropleiding is in Hilversum aan de Faculteit Kunst, Media & Technologie.


Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Xchange Vacaturebank


Voor bedrijven:
Xchange Media, projectenbureau van de Faculteit KMT
De projectenbureaus vormen een directe link met de praktijk en schakelen studenten in voor opdrachten uit het werkveld.






Hogeschool Utrecht
ICT

Bij ICT kun je kiezen uit elf verschillende richtingen. Van een opleiding voor systeemontwerpers of digital marketeers tot informatiearchitecten en interaction designers.


Informatica
Je bent een allrounder die van een idee een werkend systeem leert maken en het kan laten communiceren met andere systemen.
Wat staat centraal?
Nieuwste software, internetsystemen, programmeren, koppelen van systemen, bredere kijk op informatica.


Technische Informatica
De hbo opleiding Technische Informatica van Hogeschool Utrecht richt zich op het maken van software voor technische producten en toepassingen. Na je studie kun je aan de slag als technisch automatiseerder, systeem- en netwerkspecialist of als ontwikkelaar van applicaties of game software.


Bedrijfskundige Informatica

Voor wie?
Je bent een analyticus. Iemand met een antenne voor het efficiënter maken van een organisatie door middel van ICT. Je bent sociaal vaardig.
Wat staat centraal?
Bedrijfsprocessen, ICT-trends, consultancy, implementatietrajecten.



Information Engineering

Als information engineer ben je innovatief, je bent de spil in multidisciplinaire teams en je focus is oplossingen te vinden voor je klanten.

Mediatechnologie
Je bent een technisch futuroloog die de techniek achter nieuwe media wil beheersen.
Wat staat centraal?
Virtual reality, multimediasoftware, games, intelligente bedieningssystemen.

Digitale Communicatie

Je bent een conceptdenker en digitale ontwerper. Iemand met gevoel voor communicatie en haar mogelijkheden.
Wat staat centraal?
Nieuwe mediatoepassingen, contentproductie, gebruiksvriendelijke user interfaces, multimedia.

Electronic Engineering Design

Electronic Engineering Design is een profiel van de opleiding Elektrotechniek. Het beroepenveld van deze hbo-opleiding is breed. Zo kun je na je studie aan Hogeschool Utrecht aan de slag als ontwerper, tester of projectmanager. Ook een leidinggevende functie behoort tot de mogelijkheden.

Geodesie/Geo-informatica?

Geodesie/Geo-informatica is een opleidingsvariant van de bacheloropleiding Geodesie. Tijdens deze studie wordt je opgeleid tot geodetisch ingenieur. De bacheloropleiding Geodesie kun je alleen volgen aan Hogeschool Utrecht!


Industriële Automatisering

Voor wie?
Je wilt werken met computers en bezig zijn met industriële productieprocessen.
Wat staat centraal?
Het automatiseren en het ontwerpen van hard -en software voor bijvoorbeeld grote installaties.

Security Technology

Interesse in ict, techniek en veiligheid? Dan is deze studie geschikt voor jou! Security Technology is een profiel van de hbo opleiding Elektrotechniek.

Systeembeheer

Wat doet een systeembeheerder op hbo-niveau? Dat hangt grotendeels af van je eigen interesses. Het bedrijfsleven heeft veel behoefte aan mensen die niet alleen beschikken over kennis van systeembeheer, maar ook over een helikopterview en over leidinggevende kwaliteiten.

Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:

Kennis laten werken




Campus Recruitment

Bent u op zoek naar hoogopgeleide jongeren? Heeft u een interessante boodschap aan young potentials? Wil jij een goede start maken van je carrière?
Bij Campus Recruitment kunt u als ondernemer terecht voor het aanbieden van opleidingsrelevante (bij)banen. Als HU-student kun je hier terecht wanneer je op zoek bent naar een opleidingsrelevante (bij)baan die aansluit bij je opleiding.

Ga naar de site van Campus Recruitment


Studenten uitzendbureau Utrecht

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!