woensdag 21 januari 2009

ICT-opleidingen Delft


TU Delft logo

Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Elektrotechniek

Zonder elektriciteit zal er geen ontwikkeling en welvaart zijn. In de ontwikkeling van de wereld neemt elektriciteit een steeds belangrijkere rol in. Zij moet duurzaam opgewekt worden, in een vrije markt verhandeld kunnen worden én nog betrouwbaarder zijn dan het nu al is.

And here is the rest of it.

Technische Wiskunde

Enig idee wat Wiskunde is? En het verschil tussen Wiskunde en Technische Wiskunde? Wat kun je eigenlijk met een opleiding Technische Wiskunde?

Wiskunde aan een universiteit is overigens een heel ander vak dan de Wiskunde die je gewend bent van op de middelbare school. Aan de TU Delft leer je bijvoorbeeld modelleren, optimaliseren en coderen. Met wiskundige modellen wordt de werkelijkheid zo goed mogelijk nagebootst om tot oplossingen te komen voor bijvoorbeeld file problemen. Via een stel regels waarmee je wiskundige problemen systematisch kunt oplossen (algoritmes) wordt binnen zo'n model naar de problematiek gekeken. Behalve naar files kun je zo naar veel meer dingen kijken en voor veel meer zaken de ideale situatie ontdekken.

Bacheloropleiding Technische Informatica

De ingenieur technische informatica is de centrale figuur in het ontwerpen en beheren van informatiesystemen. Hij/zij analyseert de behoefte, bepaalt hoe de automatisering moet worden ingericht en hoe het moet worden geïmplementeerd. Er is een grote vraag naar informatici, vooral informatica-ingenieurs met een stevige technische basis die ook goed kunnen communiceren.Mogelijkheden bedrijfsleven

Opdrachten
Bij EWI zijn er drie verschillende stagemogelijkheden voor studenten:

1. Stage in Bachelor (BSc, 3e jaar) in groepen van 2-4 studenten, maximaal 2 maanden

 • Computer Science

2. Stage in Master (MSc, 4e jaar) individueel, maximaal 3 maanden

 • Applied Mathematics
 • Computer Engineering
 • Electrical Engineering
  Electrical Power Engineering
  Microelectronics
  Telecommunications
 • Embedded Systems
 • Media and Knowledge Engineering
  Bioinformatics

3. Stage als onderdeel van het afstudeerwerk (5e jaar) individueel, maximaal 9 maanden

 • Alle afdelingen (conditie: project met wederzijds belang)

Elke student rondt zijn Master af met een afstudeerproject. Dit project kan zowel nationaal als internationaal worden gedaan. Het project moet een wetenschappelijk karakter hebben. De verantwoordelijkheid voor het afstudeerproject valt onder een interne onderzoeksgroep en wordt begeleid door een hoogleraar dus alleen in overleg met hem wordt een project opgesteld.

Indien u geïnteresseerd bent in het aanbieden van een stageopdracht of meer informatie wilt hebben, stuur ons dan een e-mail. Na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Om ons op een andere manier te contacteren, verwijzen wij u naar de contactpagina. Graag ontvangen wij van uw bedrijf of instelling documentatiemateriaal of mogelijk te raadplegen websites. Studenten maken hier veelvuldig gebruik van.

De aangeboden projecten / stageopdrachten worden indien interessant aan de studenten kenbaar gemaakt .

Stage- of afstudeerprojecten zijn mogelijk op ieder moment gedurende het studiejaar.Open websites voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires
NeeMogelijkheden afgestudeerden

SUPAIR. Op zoek naar een ingenieur?

U bent een (internationaal) bedrijf, ingenieurs- en adviesbureau, (technische) universiteit, kennisinstituut en overheidsinstelling met raakvlakken in de techniek.
Dan is SUPAIR interessant voor u!

SUPAIR is dé bemiddelaar voor jonge ingenieurs die pas zijn afgestudeerd, gepromoveerd of die al (enige) jaren werkervaring hebben.

SUPAIR vervult vacatures
Heeft u een ingenieur nodig en ziet u op tegen een kostbare en tijdrovende sollicitatieprocedure met alle rompslomp die daarbij komt kijken? SUPAIR gaat direct voor u op zoek naar de geschikte ingenieur. Ook voor kortlopende projecten kunt u zeker bij ons terecht.

SUPAIR levert maatwerk
Wij hebben een uitgebreid bestand van zowel pas afgestudeerde ingenieurs (± 80%) als ingenieurs met (enige) werkervaring (± 20%). Met iedere ingenieur voeren wij een uitgebreid kennismakingsgesprek. Zo gaan we na wie de kandidaat is, hoe hij/zij overkomt en wat de wensen en ambities zijn voor een baan.

Kennismigrantprocedure
Ingenieurs van buiten de EU die in Nederland een HBO- of een WO-opleiding hebben gevolgd, kan een verblijfsvergunning wijziging beperking aangevraagd worden via de IND. Tegen een vergoeding verzorgen wij voor u deze procedure. Meer informatie over de Kennismigrantprocedure is bij ons verkrijgbaar.

No cure no pay!
U wilt een ingenieur. Ook voor de TU Delft is het belangrijk dat haar ingenieurs een goede plaats vinden op de arbeidsmarkt. Zowel bedrijf als universiteit profiteert van bemiddeling door SUPAIR. Juist onze band met de universiteit maakt het mogelijk sneller de goede ingenieur voor u te vinden. Wij leveren geen kwantiteit maar kwaliteit! U betaalt alléén voor een succesvolle bemiddeling.

SUPAIR is ideaal
Wilt u weten wat SUPAIR u te bieden heeft, neem gerust contact op!
Marja Oppenoorth-Moonen
directeur
T: 015 278 65 27
E: info@supair.tudelft.nl


Technische Informatica, voltijd

Bij Technische Informatica ligt de focus op het ontwerpen en ontwikkelen van systeem- en internettechnologie en op de technische kant van beheer en exploitatie.


Open websites voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires

Nee


Toegang voor bedrijven:

Het MKB-loket Delft geeft toegang tot diensten van specifiek Delftse opleidingen.

015 - 251 93 64

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!