donderdag 22 januari 2009

ICT-opleidingen Den Haag

Haagse Hogeschool, ICT en Media

Bedrijfskundige Informatica


Is een wereld zonder bedrijfskundige informatica nog denkbaar? Kijk eens om je heen. Hoe het verkeer beweegt, de supermarkt functioneert, mensen op de meest uiteenlopende plekken hun werk doen. Achter bijna alles schuilt automatisering.

BI: combinatie van automatisering en management

De opleiding bedrijfskundige informatica is in feite een combinatie van automatisering en management. Een voorbeeldje. De verkoopafdeling van een autofabrikant verkoopt tweeduizend bestelwagens naar Rusland. De productieafdeling moet nu snel ruimte inplannen om die auto’s te fabriceren. De inkoopafdeling zal ervoor moeten zorgen dat er genoeg onderdelen in huis zijn, zonder dat de voorraden te hoog oplopen. Op het juiste tijdstip zal Logistiek transport geregeld moeten hebben. Zonder onderlinge communicatie gaat dit niet lukken. Voor die afstemming zorgen BI’ers


Bedrijfskundige Informatica - Zoetermeer

Is een wereld zonder informatica nog denkbaar? Kijk eens om je heen. Hoe het verkeer beweegt, de supermarkt functioneert, mensen op de meest uiteenlopende plekken hun werk doen. Achter bijna alles schuilt automatisering. Mét ICT kun je duizend dingen nu eenmaal sneller of beter dan zonder. Maar hoe precies? Wat heb je nodig? En wat juist niet?

Bedrijfskundig informaticus

Als bedrijfskundig informaticus ben jij degene die ondersteuning biedt, de boel zo soepel mogelijk laat draaien. Dankzij de specifieke knowhow die je in jouw opleiding hebt vergaard.



Communication & Multimedia Design (CMD)

Communicatiemanagers weten vaak niet goed hoe ze digitale media kunnen gebruiken naast of in plaats van hun papieren voorlichting. Informatici weten veel van techniek en architectuur van geautomatiseerde systemen, maar zijn minder gespecialiseerd in het ontwerpen van schermen voor specifieke doelgroepen.

CMD: combineer creativiteit met functionaliteit

Communication & Multimedia Design is in dat gat gesprongen. Je studeert op het snijpunt van communicatie, ontwerp en ICT-middelen. Je combineert creativiteit met functionaliteit.



Informatica

In bijna elke professionele en persoonlijke omgeving gebruiken mensen een computer. Zonder de software op die computer is veel van wat we dagelijks doen onmogelijk. Internetbankieren, pinnen, chatten en computerspelletjes bijvoorbeeld. Professionele informatici maken de software hiervoor. Wat ga jij maken?

Informatica - Zoetermeer

Is een wereld zonder informatica nog denkbaar? Kijk eens om je heen. Hoe het verkeer beweegt, de supermarkt functioneert, mensen op de meest uiteenlopende plekken hun werk doen. Achter bijna alles schuilt automatisering. Mét ICT kun je duizend dingen nu eenmaal sneller of beter dan zonder. Maar hoe precies? Wat heb je nodig? En wat juist niet?

Software engineering

Informatici zorgen voor software die betrouwbaar is. Van professionele software die bedrijfsgegevens verwerkt en analyseert tot fotobewerkingsprogramma's voor thuisgebruik. Software engineering, het bouwen van ingewikkelde software, staat centraal. Als informaticus ben jij degene die ondersteuning biedt, de boel zo soepel mogelijk laat draaien. Dankzij de specifieke knowhow die je in jouw opleiding hebt vergaard. Als informaticus ben je een puzzelaar. Je ontwerpt en beheert de software en systemen die een organisatie nodig heeft.


Informatiedienstverlening en -management (IDM)

Ken je dat probleem? Je hebt de foto's en de video's van je strandfeest online gezet via Flickr en YouTube, maar hoe zorg je nu dat andere mensen op internet ze vinden tussen alle weblogs en andere documenten? Welke tags (trefwoorden) geef je aan je foto's en video's mee?

Informatie inventariseren en toegankelijk maken.

Ook bedrijven en organisaties zoeken naar manieren om informatie te inventariseren en toegankelijk te maken. De opkomst van nieuwe media en televisie versterkt dat. De wereld staat bol van de kennis en informatie. Maar het is een chaos. Kennis zit in hoofden van collega's, bewoners van een stadswijk of wetenschappers, informatie is opgeslagen in historische bestanden en archieven, in dossiermappen, in beeld- en geluidbanken of staat op boekenplanken.


Information Security Management - Zoetermeer

We zijn inmiddels allemaal bekend met de kracht van digitale informatie. Als je computer het even niet doet, voel je je vaak al reddeloos verloren. Hoe moet je nu uitzoeken met welke trein je moet? En je huiswerk maken?

Een organisatie is nog veel gevoeliger voor inbreuk op het digitale systeem. Als daar iets niet goed werkt, kan het banksaldo wel eens flink tegenvallen of kan de chirurg de verkeerde operatie uitvoeren. Dat is niet alleen vervelend of pijnlijk maar ook erg kostbaar.

Beveiligen van bedrijfsinformatie

Toch gaat het niet altijd alleen om de techniek. Het zijn vaak menselijke fouten die er voor zorgen dat gevoelige informatie letterlijk en figuurlijk op straat komt te liggen. Denk maar aan de oude computer bij het grofvuil of de memorystick die per ongeluk achterbleef in de trein. Mensen spelen een cruciale rol bij het beveiligen van bedrijfsinformatie.

Bij ISM leer je wat er technisch, organisatorisch én menselijkerwijs mogelijk is om informatie te beveiligen. De information security manager is een multidisciplinair deskundige die de organisatie kan beschermen tegen hackers en computerstoringen, maar er óók voor kan zorgen dat de medewerkers geen fouten meer kúnnen of zullen maken.


Technische Informatica - Rijswijk

Een robot ingewikkelde handelingen laten uitvoeren in een productiestraat of software schrijven voor een nieuwe mobiele telefoon, een computernetwerk ontwerpen voor een groot bedrijf of slimme en praktische oplossingen bedenken om de klimaatbeheersing in een tomatenkas te automatiseren; dat is typisch werk voor een TI'er.

Technische Informatica (TI) is de informatica voor technische systemen en toepassingen. Bij onze opleiding maken wij jou expert op dit gebied.



Haagse Hogeschool, Techniek en Design

Elektrotechniek - Rijswijk

Ben je geïnteresseerd in alles wat met elektronica te maken heeft? Dan is de opleiding Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool misschien iets voor jou.

Elektrotechnische toepassingen in het dagelijkse leven

Elektrotechniek is een heel breed vakgebied. Ons hele leven wordt zo onderhand namelijk beheerst door elektrotechnische toepassingen. Van huiskamerthermostaat tot hoogspanningsnet. Van mp3-speler tot een levensreddend implantaat, of nog veel geavanceerdere technologie: er is vrijwel geen apparaat waar geen stukje elektronica in verwerkt zit. En of een apparaat nu digitale signalen verwerkt of gewoon elektriciteit, vooraf moet iemand dat stukje elektronica ontwerpen. En dat leer je bij de opleiding Elektrotechniek.


Human Technology

Human Technology is een opleiding waarbij je verschillende HT rollen leert en je je in één daarvan kunt specialiseren. Maar wat doet de HT ingenieur eigenlijk in die rollen?

Techniek als basis van Human Technology

Techniek, als basis van Human Technology, helpt de mens. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Toch wordt techniek vaak ervaren als onnodig ingewikkeld en frustrerend. Zo zijn ziekenhuisomgevingen vaak niet ingesteld op kinderen, is bewegwijzering nog maar al te vaak onduidelijk, en zijn vele computerprogramma's ronduit irritant. Er zijn nog talloze voorbeelden te noemen waarbij de techniek in de publieke sector voor verbetering vatbaar is.


Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Nee


Inzet van ICT & mediastudenten in uw bedrijf?

Wat is ICT&Media@Work?

ICT&Media@Work is hét centrale punt binnen de Academie voor ICT&Media voor bedrijven. Hier kunnen stage- en afstudeerplaatsen, onderwijsprojecten en andere bedrijfsprojecten worden aangeboden. Het loket zorgt ervoor dat er maximaal rendement wordt gehaald uit het afstemmingsproces tussen uw praktijkopdracht en de behoefte aan praktijkopdrachten, leeromgevingen en andere vormen van samenwerking vanuit het onderwijs. Accountmanagement vertaalt de vraag vanuit de beroepspraktijk naar een oplossing vanuit het onderwijs.

Heeft u een specifieke vraag, een beschikbare stage, wellicht een afstudeeropdracht, onderwijs of ander bedrijfsproject die past bij één van de opleidingen van de Academie voor ICT&Media dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen.

Locatie Hoofdvestiging De Haagse Hogeschool, kamer Slinger 5.30
Telefoon 070 - 445 8484
Fax 070 - 445 8405
E-mail ict-media-atwork@hhs.nl
Medewerkers loket Ellen van den Berg en Cindy Luyckx
Accountmanager Alice van Duuren

Algemene toegangspoort tot kennis

De Regioregisseur van De Haagse Hogeschool speelt een makelaarsrol tussen de brede kennis van de hogeschool en uw ondernemersvragen. Daar hebben we ervaring mee: 'De Haagse' krijgt per jaar zo'n duizend kennisopdrachten, van uiteenlopende aard.

Regioregisseur Haaglanden
Telefoon: (070) 445 8835
E-mail: info@regioregisseur.nl
Website: www.regioregisseur.nl

Daarnaast zijn er ook diverse expertisecentra en bureau's die een directe link vormen tussen een academie en het bedrijfsleven. Meer informatie hierover staat bij Inzet van studenten, docenten of lectoren.


Communicatie, Media & Taal

AD Crossmediale Communicatie, voltijd
Ben jij iemand die gefascineerd is door media en communicatie? Ben jij er ook van overtuigd dat in marketing en advertising frisse, eigentijdse conceptdenkers nodig zijn? Wil je weten waarom een website bouwen niet automatisch betekent dat de communicatie is verbeterd? Ben jij nieuwsgierig naar de kracht en gevolgen van internet, mobiele telefonie, gaming en interactieve televisie?

Economie, Management & Ondernemen

Bedrijfskundige Informatica
Je leert hoe je ICT-toepassingen kunt inzetten om de processen van een organisatie te verbeteren. Je weet veel van software en ICT, maar je programmeert in principe niet zelf. Je leert bedrijfsanalyses maken en hoe je komt tot voorstellen tot verbetering en innovatie van de bedrijfsprocessen.

Exact & Informatica

Bedrijfskundige Informatica
Je leert hoe je ICT-toepassingen kunt inzetten om de processen van een organisatie te verbeteren. Je weet veel van software en ICT, maar je programmeert in principe niet zelf. Je leert bedrijfsanalyses maken en hoe je komt tot voorstellen tot verbetering en innovatie van de bedrijfsprocessen.


Open websites voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires

Nee


Toegang voor bedrijven:

Het MKB-loket Den Haag geeft toegang tot diensten van specifiek Haagse opleidingen.

070 - 312 32 22

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!