donderdag 22 januari 2009

ICT-opleidingen Rotterdam

Hogeschool Rotterdam, economie

Bedrijfskundige Informatica
Als bedrijfskundig informaticus sla je de brug tussen de technische specialisten die toepassingen bedenken en de klanten die ermee aan de slag moeten. Tijdens de opleiding leer je informatiestromen in kaart te brengen en specialisten opdracht te geven om het juiste systeem te bouwen.

Communicatie: specialisatie Digitale Media

Binnen de communicatieopleiding kun je kiezen voor het vierjarige specialisatieprogramma Digitale Media. Met deze specialisatie leer je nieuwe media slim in te zetten in het communicatiebeleid van een onderneming.
Communicatie en informatie zijn termen die je tijdens de opleiding vaak tegenkomt. Je wordt getraind in je creativiteit en maakt daar gebruik van tijdens het bedenken van communicatieplannen, uiteraard met inzet van nieuwe media.

Communicatie, Media en Informatietechnologie

Bij Communication and Multimedia Design (CMD) word je opgeleid om mediaproducten en diensten vorm te geven en te ontwikkelen.
Je leert ontwerpen van idee tot product
Je wordt in de eerste plaats een ontwerper. Binnen de opleiding ligt het accent op design en creativiteit. Uiteindelijk leer jij te ontwerpen van idee tot mediaproduct. Je krijgt veel creatieve vakken, met de nadruk op visuele vormgeving en interactie-ontwerp. Je creatieve vermogens worden tijdens de lessen en projecten op alle mogelijke manieren gestimuleerd.


Hogeschool Rotterdam, techniek



Technische Informatica

Voor de technisch informaticus kennen computers geen geheimen. Je beheerst de techniek tot in de puntjes. En dankzij jouw kennis van wiskunde en programmeren ben je in staat om moeilijke hard- en softwareproblemen op te lossen. Dat kost je soms heel wat gepuzzel, maar dat is aan jou wel besteed.



Informatica
Vanaf de eerste dag dat je de opleiding Informatica volgt, staat de praktijk centraal. Je gaat direct aan de slag met concrete opdrachten, zoals: maak de software van een pinautomaat in de programmeertaal Java, of: bedenk een game die je met meerdere mensen tegelijk op internet kunt spelen.


Grafimediatechnologie

Als je graag met anderen samenwerkt, een goed oor hebt voor de wensen van gebruikers en sterk bent in het verzinnen van creatieve oplossingen voor technische uitdagingen, dan past de opleiding Grafimediatechnologie bij jou.
Onder de creatieven ben jij de technische specialist en onder techneuten de klantgerichte creatieveling met het overzicht. De perfecte mix van mens, media en IT.



Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnology
Bedrijfskundige informatica, Informatica, Technische informatica
h.bakker@hro.nl
010-2414190

Communicatie: specialisatie Digitale Media, Communication and Multimedia Design, Grafimediatechnologie
l.f.b.gommans@hro.nl
010-7946509

Samenwerking met de Hogeschool Rotterdam kan plaatsvinden in verschillende vormen, welke u hieronder vindt:

* stages
* afstudeeropdrachten
* projecten
* onderzoek
* leerbedrijven

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bureau Externe Betrekkingen van de gewenste opleiding(en), een overzicht en de contactgegevens vindt u hier. Wanneer u nog niet weet waar uw vraag het beste thuishoort kunt u contact opnemen met het Centrum Externe Betrekkingen, zij helpen u graag verder.

Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Matchmaking Hogeschool Rotterdam

Coördinator stage/afstuderen, A. van Raamt, 010 7944993

Grafisch Lyceum Rotterdam
Wie het Grafisch Lyceum Rotterdam binnenstapt, komt terecht in een wereld vol creativiteit en ambitie. Een wereld waarin alles draait om media, frisse ideeën en vernieuwende technologie. Een wereld waar mensen samenwerken en mooie mediaproducten maken. Welkom in de 'creative world' van het Grafisch Lyceum Rotterdam!

Vormgevers, webdesigners, animatie- en gamedesigners, reclametekenaars, verpakkingsontwerpers, mediamanagers, drukkers, dtp-ers, signmakers, mediatechnologen, webmasters, licht- en geluidstechnici, sounddesigners, video-editors, fotografen en cameramensen: in de 'creative world' van het Grafisch Lyceum Rotterdam kom je ze allemaal tegen! Op dit deel van de website lees je alles over de mogelijkheden die jij hebt op het GLR.

Wilt u een stageplaats aanbieden of meer weten over de mogelijkheden van de studenten van het GLR? Neem dan contact op met Bureau Bedrijfscontacten. U wordt dan in contact gebracht met één van onze bedrijfscontactfunctionarissen (BCF). Elke BCF heeft zijn eigen regio. U heeft dus één aanspreekpunt voor al uw vragen.

Bureau Bedrijfscontacten is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag via telefoonnummer: (010) 880 25 10 of e-mail bpv@glr.nl.

Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Nee


Communicatie, Media & Taal

AD Crossmediale Communicatie, voltijd
Ben jij iemand die gefascineerd is door media en communicatie? Ben jij er ook van overtuigd dat in marketing en advertising frisse, eigentijdse conceptdenkers nodig zijn? Wil je weten waarom een website bouwen niet automatisch betekent dat de communicatie is verbeterd? Ben jij nieuwsgierig naar de kracht en gevolgen van internet, mobiele telefonie, gaming en interactieve televisie?

Economie, Management & Ondernemen

Bedrijfskundige Informatica
Je leert hoe je ICT-toepassingen kunt inzetten om de processen van een organisatie te verbeteren. Je weet veel van software en ICT, maar je programmeert in principe niet zelf. Je leert bedrijfsanalyses maken en hoe je komt tot voorstellen tot verbetering en innovatie van de bedrijfsprocessen.

Exact & Informatica

Bedrijfskundige Informatica
Je leert hoe je ICT-toepassingen kunt inzetten om de processen van een organisatie te verbeteren. Je weet veel van software en ICT, maar je programmeert in principe niet zelf. Je leert bedrijfsanalyses maken en hoe je komt tot voorstellen tot verbetering en innovatie van de bedrijfsprocessen.


Open websites voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires

Nee


Toegang voor bedrijven:

Het MKB-loket Rotterdam geeft toegang tot diensten van specifiek Rotterdamse opleidingen.

31(0) 10 - 439 29 80

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!