donderdag 22 januari 2009

ICT-opleidingen Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam, Multimedia, bedrijfskunde, ICT

Misschien heb je een commercieel talent en wil je later je eigen bedrijf beginnen? Of misschien ben je juist analytisch, en wil je bedrijfsprocessen begrijpen en managen. Ben je juist creatief en wil je de vetste sites maken? Krijg je een kick als een computer, telefoon of andere gadget precies doet wat jij wilt?




Voor al deze talenten is de opleiding voor Information Engineering de perfecte opleiding. Je krijgt vakken als bedrijfskunde, kennismanagement, communicatie, marketing, informatica en multimedia. Je werkt tijdens je studie al aan projecten voor verschillende bedrijven: interactieve websites, multimediale projecten (productie van DVD's) en de implementatie van bijvoorbeeld een nieuw betaalsysteem.


Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Nee

Aanleveren stageopdracht -omschrijving



Gerelateerde studie in Almere:

Information Engineering (IE)

Information Engineering is een veelzijdige opleiding waarin je leren en werken combineert. De studie kent een uniek systeem - het Comakership. Je wordt in de praktijk van het bedrijfsleven - betaald! - opgeleid tot Information Engineer. Je doet veel ervaring op en bent daardoor na je studie een gewilde kandidaat. Als Information Engineer ben je voortdurend bezig met het zoeken, selecteren, beoordelen en verwerken van informatie en het adviseren daarover. Zo bedenk je voor elk complex proces in huis of bedrijf een slimme oplossing!

Information EngineeringDe opleiding IE leidt op tot: bijv. Project manager ICT, Business intelligence specialist, Informatiearchitect ICT-manager, ICT-consultant, ICT-ondernemer, Informatiemanager, Sales engineer.

Information Engineering is een kleinschalige, persoonlijke opleiding, waarbij het praktijkgerichte (zie comakership) en innovatieve karakter de boventoon voert.



Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Informatica

De informaticus is de spin in dit web van computers dat de wereld omspant. Hij/zij kent als geen ander de mogelijkheden om computers in te zetten voor taken die we tot voor kort nog niet voor mogelijk hadden gehouden. Informatica studeren is dan ook studeren voor een vak waarin je zeker een goede baan kan vinden: de informaticus is overal! In de IT-sector, maar ook bij banken, verzekeraars en andere bedrijven en organisaties. Voor 2012 wordt er een tekort van 12.000 IT'ers voorspeld.

Informatiekunde
Als informatiekundige ben je altijd multidisciplinair bezig. Je leert een bestaande situatie analyseren, problemen herkennen, de mensen om wie het draait begrijpen, alternatieve oplossingen bedenken en uiteindelijk het informatiesysteem (her)ontwerpen, ontwikkelen en invoeren. Hiervoor is kennis nodig van informatietechnologie, organisatiekunde, complexe interactieve systemen en hoe mensen met technologie omgaan. De moderne informatiekundige is een digitale duizendpoot.


Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Nee


Info stages ?

Studieadviseur

Met specifieke vragen kun je altijd terecht bij de studieadviseur van Informatica en informatiekunde, Richard Kellermann Deibel.

T 020 - 525 5856

Verwijzingen

richardk@science.uva.nl





Vrije Universiteit, faculteit der exacte wetenschappen

Bedrijfswiskunde & informatica


Bedrijfswiskunde en informatica (BWI) is een praktijkgerichte opleiding. Het bedrijfsleven heeft immers behoefte aan doeners die óók goed kunnen denken. In het theoretische deel van de opleiding doe je kennis op van wiskunde, informatica en bedrijfseconomie. Je traint jezelf in het onderkennen en oplossen van uiteenlopende bedrijfsproblemen.

Informatica leven met de digitale wereld.

Wil je van de uitdagingen die onze genetwerkte wereld stelt aan veiligheid, privacy en informatiebeheer je werk maken? Kies dan voor Informatica!
Informatica aan de VU studeren betekent in eerste instantie het leren werken aan de hedendaagse problemen die kenmerkend zijn voor onze genetwerkte wereld. Hoe voorkom je dat kinderen de verkeerde sites bezoeken? Hoe zorg je dat met gekoppelde databanken je privacy nog steeds beschermd is? Hoe kun je efficiënt informatie uit wereldwijd gedistribueerde gegevens vinden? Wat moet je doen om op effectieve wijze online communities te ondersteunen?


Informatie, Multimedia en Management brug tussen ICT en gebruikers

Wil je straks de toepasbaarheid van ICT in maatschappij en bedrijfsleven gaan verbeteren? Dan is IMM jouw studie.
Informatie, multimedia en management (IMM) slaat de brug tussen informatie- en communicatietechnologie (ICT) en de maatschappelijke toepassing daarvan. Als informatiekundige ben je de verbindende schakel tussen de ontwerpers van de ICT en de mensen die ermee werken. Tijdens de opleiding leer je ICT zo in te zetten dat het optimaal aansluit bij de wensen van de gebruikers. Je leert begrijpen hoe mensen en organisaties tegen informatie en computers aankijken, ook wanneer ze weinig verstand hebben van de technische kant ervan.

Open website voor matchmaking tussen bedrijven en stagiaires:
Nee


Aanmelden stages

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!