woensdag 7 november 2012

Slimste bedrijf NL; meedoen is belangrijker dan niet meedoen!



Binnenkort staat weer de verkiezing op de agenda van "het slimste bedrijf van Nederland"! Vooraf zijn we met veel Syntens-collega's actief geweest om bedrijven te stimuleren hier aan mee te doen. Voor Syntens is deze verkiezing dé etalage om Sociale Innovatie onder de aandacht te brengen. De dag zelf en alle inhoud en energie rondom deze verkiezing geeft inspiratie aan alle ondernemers en medewerkers die samen aan hun bedrijf werken!


Om collega's te inspireren hebben we één van de genomineerden in 2010 gevraagd om ons mee te nemen in de ervaring van meedoen aan deze verkiezing. Danielle Gruijs, Merk & communicatieadviseur, oprichter van Springfish (zusterorganisatie van Finext), heeft ruim 30 Syntens-adviseurs geïnspireerd met haar verhaal. Danielle begon haar presentatie over het ontstaan en het DNA van het bedrijf Finext. Dit alleen al is een boeiend verhaal omdat het bedrijf is geinspireerd op de uitgangspunten van Ricardo Semler en Eckart Wintzen.




Wat betreft deelname aan de verkiezing "het slimste bedrijf van Nederland" hebben we Danielle de volgende vragen gesteld: 

Hoe ben je er toe gekomen om mee te doen aan "het slimste bedrijf van Nederland"?

  •     In 2010 zijn we gevraagd door het toenmalige NCSI.

Wat heeft deelname aan "het slimste bedrijf van Nederland" opgeleverd voor Finext?

  • "Vooral heel veel Trots!
  • Trots intern. We kregen de kans om weer eens stil te staan bij het Why, How en What van Finext en beseften daardoor weer meer hoe bijzonder het is om onderdeel te zijn van Finext en met elkaar je eigen bijdrage te leveren.
  • Trots richting arbeidsmarktcommunicatie. Deelname aan "het slimste bedrijf van Nederland" versterkte onze boodschap voor Finext op de arbeidsmarkt.
  • Trots richting onze klanten. Klanten die van nature veel interesse hebben in onze organisatie en uitgangspunten wisten er al veel van. Het feit dat we mee gingen doen vormde vaak de aanleiding voor klanten om gerichte vragen te stellen over onze organisatie en betekende voor de mensen van Finext een kans om mooie feiten en anekdotes te vertellen."

Wat moest je er voor doen als genomineerd bedrijf?

  • We hadden in ieder geval iemand nodig voor op het podium! Maar omdat we geen functies of directeur hebben (?!), moesten we nog wel iets slims bedenken wie ons op dat podium moest vertegenwoordigen. Gelukkig hebben we daar wel de juiste persoon binnen Finext voor gevonden :-).
  • Er kwam iemand langs om de sfeer in ons bedrijf te filmen.

Wat is nu de volgende stap voor Finext?
  • Omdat we onze manier van werken zo belangrijk vinden, hebben we recent ons 'DNA' een naam gegeven: Qwinc. Onze principes delen we met meerdere organisaties, naast Finext en Springfish hebben ook Sonum International, Swap Support, Driezestig, Technision en Censes 'Qwinc' in zich. Komen we een muur tegen? Dan bedenken we met z'n allen hoe we er omheen kunnen om iets toch een succes te laten worden.

 Heb je een drempel ervaren om mee te doen aan "het slimste bedrijf van Nederland"?

  • Nee, we hebben geen drempel ervaren. We vonden het mooi om mee te mogen doen.

Zou je weer meedoen aan "het slimste bedrijf van Nederland"?

  • Ja, we zouden zo weer meedoen! Intern geeft het energie en naar buiten toe is deelname ook uitstekend te gebruiken in je marketing.

Wat wordt binnen Finext als engste ervaren?
  • Ons model van werken vanuit vertrouwen past niet bij iedereen. Sommige mensen hebben behoefte aan meer structuur of vinden status belangrijk. Maar als je vanuit eigen verantwoordelijkheid aan de slag wilt gaan, kun je je vakmanschap echt de ruimte geven en ontstaan er vanuit vertrouwen mooie dingen. Probeer het maar eens :-)!

Inspirerende quotes
  • "Wij geloven dat je leiders nodig hebt. Maar leiders kunnen wel rouleren."
  • "Niet ieder kan dezelfde leider op hetzelfde moment zijn."

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!