woensdag 7 november 2007

Innovatieve en effectieve manier om een nieuwe medewerker te werven! En nog leuk om te doen ook ....


Mét toestemming van Remotion wil ik graag mijn enthousiasme uiten door het volgende voorbeeld te laten zien van een manier van werven van een nieuwe medewerker.

Deze aanpak biedt de volgende voordelen:

Voordelen voor sollicitant:
- Laagdrempelig sfeer proeven.
- Laagdrempelige manier van oriënteren én leren voor mensen die zoekend zijn naar wat voor soort werk ze willen en bij wat voor soort bedrijf ze willen werken.
- Tijdsinvestering is beperkt (2 uur, exclusief reistijd).

Voordelen voor werkgever:

- Menselijke en directe manier van voorselecteren in plaats van indirect manier op basis van CV en (soms onjuiste) vooronderstellingen (zal wel te oud, te duur, te weinig inhoudelijk zijn, te weinig passen binnen team, enz.).
- Tijdsinvestering is beperkt (sessie van 2 uur, in plaats van +/- 10-20 uur voorselecteren van brieven en CV's en 1e ronde sollicitatiegesprekken.
- Sessie geeft energie in plaats van dat het energie kost.
- Positieve reclame (er wordt over gepraat tijdens feesjes: "waar ik laatst geweest ben ....".)
- Last but not least: levert wellicht nu dé juiste kandidaat én rendement op, in plaats van een half jaar verder zoeken en behelpen met onderbezetting.

Eindresultaat voor Remotion: Sessie heeft direct een geschikte kanditaat opgeleverd die per 1 november 2007 gestart is. Indien voor een standaard aanpak zou zijn gekozen, dan had Remotion nu waarschijnlijk nog in de eerste ronde gezeten met één of meer kandidaten.

Geen opmerkingen:

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!