woensdag 5 januari 2011

De beste wensen voor 2011


Zoals ieder begin van het jaar start ik mijn werk met het sturen van nieuwjaarsgroeten aan ondernemers en relaties. Zoveel mogelijk stuur ik er een persoonlijke noot bij om even stil te kunnen staan bij ieders persoonlijke situatie.

De beste wensen voor 2011 met een lach, passie en gezondheid. Mijn thema voor dit jaar:

“Normaal” hard werken met passie, plezier en meesterschap, gebruik makend van discipline en rustmomenten
Veel sociale activiteiten met inspirerende verbindingen
Aandacht voor naasten


Syntens richt zich in 2011 op teamplayers die nieuwe business creëren. Hoe? Door klankborden en inspirerende ontmoetingen.

Op mijn verzoek te reageren over ieders persoonlijke thema heb ik vele mooie reacties gehad.

Ter inspiratie hieronder een bloemlezing. Ik bedank iedere ondernemer voor zijn inbreng:
 • Met het bedrijf heb ik een leuk 2010 gehad, ik verwacht een aardig resultaat en het vooruitzicht voor 2011 is aardig. Nu is mijn "thema" weer prive/werkbalans hervinden en de groei goed leiden...

 • Liep net te bedenken dat ik weer eens contact wilde opnemen met je, zo in het nieuwe jaar. Mooi thema voor 2011, meesterschap en discipline horen bij elkaar.
 • Mijn thema is Persoonlijk Leiderschap, dat wat mij betreft vóór leiderschap komt en dat te maken heeft met jezelf steeds beter leren kennen op diepere (emotionele) niveaus en daardoor vrijer en liefdevoller in het leven kunnen staan.
 • Naast teamwork, het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor resultaat,ondernemend, creatief, transparant en integer,efficiënt, betrokken en op de ander gericht.Het belonen van ambitie en prestatie! Graag en vriendelijk! Het gaat om de beleving (emotie)!
 • Ondernemende mensen/organisaties ondersteunen bij de realisatie van hun ambities op een plezierige, constructieve, kritische en deskundige wijze.
 • "Meer van hetzelfde". Met veel plezier en toewijding door herhaling en perfectie meesterschap bereiken.
 • Leiderschap 3.0.
 • “Deep change or slow death”
 • Ik ga vanuit mijn zolder een nieuw bedrijf beginnen rond rapid manufacturing (advies is toch op den duur wat onbevredigend).
 • Mijn thema voor 2011, wat denk ik goed bij jou en Syntens past: maken, niet breken.
 • Klinkt raar, maar mijn thema is identiek, waarbij ik specifiek ook denk aan meer dan 10 vakantiedagen per jaar:)
 • Nieuwe vormen van organiseren. Ik wilde er eerst promotie onderzoek naar gaan doen, maar het wordt een ‘gewoon’ onderzoek.
 • Thema waar ik vorig jaar mee gestart ben; in balans zijn.
 • Mooi thema.. Wanneer kom je weer een bakje doen?
 • 2011 moet het jaar van de efficiëntie verbetering worden. 2010 was een hectisch jaar met te veel groei en te weinig controle. Wij moeten de diverse disicplines binnen het bedrijf verder op elkaar afstemmen en zo het zelfde doen met minder inspanning. Dan blijft er mogelijk ook nog tijd over om eens achterover te leunen en te genieten van het feest dat de naam van mijn bedrijf heeft.
 • Inspire, connect and educate to celebrate and ignite the entrepreneurial spirit.
 • Doelen stellen. Concrete en haalbare doelen.En deze inplannen. Dan een beetje zelfdiscipline erbij en dan moet het toch wel wat worden.
 • Mijn thema dit jaar? Dat is nogal een vraag. Zakelijk gezien moet passen binnen mijn 3 P's: Plezier, Presteren en Persoonlijke ontwikkeling. Het thema voor dit jaar zal zijn: Focus. Vanuit alle leuke en inspirerende werkzaamheden die ik doe, meer bij elkaar brengen zodat de synergie wordt vergroot. Een flinke maar leuke klus dat zal renderen en mij verder helpt in mijn vak. Privé is het heel makkelijk: geluk, gezondheid en genieten van mijn naasten. En o ja, zakelijk en privé uiteraard in balans (balans is soort universele status waar ik in geloof).
 • Ik heb niet echt een thema maar nu ik er over even bij stil sta denk ik dat ik dit jaar ondernemen nog meer als topsport ga beschouwen en daar ook meer naar ga leven en werken.
 • Alles wat we doen altijd steeds beter willen doen en altijd proberen om de beste te zijn. Loyaal zijn naar onze klanten en relaties, maar hard zijn als die klanten en relaties afspraken niet nakomen of niet werken volgens dezelfde uitgangspunten, normen en waarden als wij. Passie en plezier mogen natuurlijk niet ontbreken, want zonder houd je het niet vol om alles steeds beter te willen doen. Risico’s durven nemen in het ondernemen, maar niet zonder realiteitszin en gezond verstand handelen. Natuurlijk gaan wij met elkaar verder, in 2011 en 2012. Laat onze ontmoetingen een inspiratie zijn voor ons allemaal en zorgen dat wij tot betere prestaties komen. Heel veel plezier, gezondheid en succes.
 • Je thema spreekt me aan en wens je hiermee veel succes en plezier! Ons thema is om na een flinke groei dit jaar weer de geoliede machine te creëren en de benen op de grond te houden met daarbij een sterke bedrijfsvisie uit te stralen. Nu ik deze mail aan het maken bent schieten me direct twee vragen te binnen waarbij je ons wellicht kunt helpen / ondersteunen!
 • Mede dankzij jouw inbreng hebben we het jaar 2011 tot 'beradingsjaar' gebombardeerd. Het thema is 'vernieuwing', zowel in dienstverlening als productaanbod. We gaan a.s. maandag met het hele team de hei op om een begin te maken met het vastleggen van een (nieuwe?) koers.
 • Met pijn in ons hart hebben we besloten een punt achter ons bedrijf te zetten. De omzet was te laag en we zagen ook gene perspectief meer. We willen je bedanken voor jou en Liesbet voor jullie hulp en enthousiasme. Mijn thema is: A new day a new dollar! Eerst leren werken, vervolgens gecalculeerd ondernemen.
 • Mijn thema dit jaar is ‘presencing’. Dat wil zeggen niet ‘downloaden’ en oplossingen en gedrag kopiëren vanuit gewoonte, maar vanuit open hart, geest en wil komen tot en werken aan wat nodig is voor onze toekomst!
 • Heb maar een simpel thema dit jaar: Eerste geld verdienen. Ben hard bezig om mijn eerste "product" op de markt te krijgen.
 • Oprechte interesse in mensen (klanten) brengt altijd positieve feedback mee en voor ondernemers is dit de start voor puur zakendoen.
 • Wat ons inspireert en motiveert willen we graag met je delen en hiervoor willen we je graag uitnodigen voor een inspirerende ontmoeting op ons kantoor. Binnenkort zal ik je uitnodigen voor een bezoek ergens in de maand februari.
 • Mijn thema: “Duidelijk bedrijfsnaam". Doelstellingen: Meer rendement uit onze inspanningen Meer klanten met ruimere budgetten Meer full-service (eindresultaat moet kloppen). Dit betekent “focussen” en de strategie, organisatie en uitvoering hierop afstemmen. Belemmeringen die ons afleiden van dit doel wegnemen.
 • Mijn motto voor 2011 is ADOSWADOI !
 • Mijn plan is om dit jaar in dienst van ondernemend te blijven door onze klanten op creatieve wijze te helpen om meer grip op hun product en proces te hebben.
 • Natuurlijk gaan wij er ook dit jaar weer het beste van maken. We gaan verder op de weg die we zijn ingeslagen! Onderweg zullen we in alle zijstraten kijken wat daar gebeurt. Misschien kunnen we een nieuwe route vinden? Wij willen net als Syntens in 2011 weer een bindend schakeltje zijn! Mensen blij maken, Mensen inspireren, Mensen met elkaar in contact brengen.
 • Voor het komend jaar is het ons concept verder uitbouwen, zowel op gebied van productie als marketing, een rode draad door de bedrijfsvoering. Als ik het in een thema mag vatten zal het thema Harmonie zijn. In Harmonie zijn met jezelf, het gezin, medewerkers, klanten, maatschappij maar ook harmonie voor ons product.
 • Mijn thema voor dit jaar is vernieuwing, veel plezier maken, genieten, verbazen en eigen kracht(iger) werken.
 • Ons thema wordt verhuizen....... De huur is opgezegd.
  Nu start de uitdaging waar gaan we naar toe.....?
 • Mijn jaar zal voornamelijk bestaan uit het werpen van een tweede kind. Dus veel rust en tijd voor mijn gezin. Daarna weer lekker aan de slag met nieuwe ideeën!
 • Mijn thema voor dit jaar is uitbouw. Ik heb in 2010 mijn meestertitel organisatiecoaching gehaald en het certificaat systemisch coachen met paarden. Het eerste resulteert erin dat hierover een boek uitkomt waarin ik heb meegeschreven en het tweede resulteert in het opzetten van coachingsworkshops hierover.
 • Mooi thema waarin veel raakvlakken met onze organisatie te herkennen zijn en persoonlijk ook.
 • Ik ben niet zo thematisch. Maar lach, passie en gezondheid spreekt mij aan. Hoe gaat het? Ik ben druk bezig met enkele bedrijven op advies basis en dit lijkt af te stevenen op een deelname in een van deze bedrijven.

3 opmerkingen:

Tammo Peters zei

Beste Leon,

Wat een goed idee om al deze reacties op je blog te plaatsen. Ik vond het leuk om ze te lezen.

Een goed 2011,

Tammo Peters

Fokke Wijnstra zei

Dag Leon,

Ik wens je van harte een mooi 2011 toe en zie er naar uit om in samenwerking weer wat innovatiefs neer te zetten. Iets wat we nu nog niet weten ;-)

Fokke

Anoniem zei

Ha Leon
ja het is een mooie verzameling geworden..... een echte 2.0 actie
groet Evelien Beentjes

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!