maandag 13 april 2015

Ondernemers tip: financieel overzicht behouden dankzij slimme software toolEnkele weken geleden ben ik op zoek gegaan naar een slim pakketje om overzicht te behouden in al of niet betaalde facturen van mijn klanten en inzicht in de facturen die ik van mijn leveranciers ontvang en dus tijdig wil betalen.

Na enkele pakketten te hebben onderzicht besloot ik een gratis proefabonnement van een maand te nemen op Factuursturen.nl. Het bevalt mij er goed; vandaar dit artikel.

Wat bevalt mij zo goed?
  • eenvoudig een mooie opmaak mogelijk van mijn facturen inclusief eenmalige upload van mijn bedrijfslogo.
  • prettig factureren en eenvoudig bijhouden van status facturen (betaald, niet betaald, overzicht betaaltermijnen per klant, etc.).
  • Goede prijs/prestatieverhouding. Je betaalt per factuur een bedrag van € 0,40 met een maximum bedrag van € 10,- per maand. Ik zit wel aan dit maximum en krijg er veel voor terug.
Wat heeft mijn verwachtingen overtroffen?
  • inkoopfacturen kun je scannen en emailen waardoor de inkoopfacturen kunnen worden ingelezen door de software. Deze software herkent bedragen waardoor de administratie eenvoudiger (en leuker) wordt.
  • gegevens van je leveranciers kun je makkelijker invoeren dankzij een directe koppeling met het kamer van koophandel register. Bij een match verschijnen de adresgegevens vaak automatisch in je gegevens-velden.
  • mijn kwartaal-aangifte van de BTW is een feestje geworden. Omdat ik nu bijna automatisch in dit programma mijn inkopen en verkopen bijhoud, is mijn aangifte eigenlijk meteen klaar op de eerste dag van het nieuwe kwartaal (alleen nog even wachten op de laatst te ontvangen inkoopfacturen natuurlijk).
  • overstappen van je (eventuele) oude factuurprogramma naar Factuursturen.nl is eenvoudig door de importfunctie.
Wat werkt nog niet?
  • het inlezen van de bankgegevens om daarmee de mutaties ¨af te letteren moet wel kunnen, maar is door mij nog niet gelukt. De verschillende bankposten werden niet gematcht met mijn in- en verkopen terwijl die er natuurlijk wel waren. Dit ga ik nog uitzoeken.
Ook Factuursturen.nl gebruiken. Probeer online de demo uit of probeer dertig dagen gratis.

Heb je vragen hierover? Email me dan via lerendondernemen@gmail.com

ps. ik doe mee aan het affilateprogramma van Factuursturen.nl. Door je via deze link aan te melden ondersteun je dit weblog. Succes en plezier!

4 opmerkingen:

patricia zei

Een blog dat zeer interessant is. Vaak staat er allemaal onzin op, maar dat is hier zeker niet het geval!

Leon van der Sande zei

Hoi Patricia,

Dank voor je compliment!. Altijd leuk om te horen.

Vriendelijke groet,
Leon van der Sande

Factuur Maken Nederland zei

Erg goed, informatief artikel.

Vele ondernemers onderschatten erg vaak het belang van een stabiele facturatie software en daar wordt ook zelden echt over gesproken.!

Zodra de boekhouding proces goed verloopt dan heeft de onderneming een stabiele fundering om te groeien.

Anders wordt het vrij lastig om achteraf alles nog voor mekaar te krijgen! Daar gaan de meeste op mis!

Zakelijk lenen zei

Het blijft verbazen hoe een mooie opmaak door vele factuurprogramma's worden onderschat. Een mooie overzichtelijk plan waar de facturatie er goed uitziet is cruciaal! Zo laat een offerte vaak zien hoe professioneel een bedrijf is en kan het zelfs zijn dat het een ja of een nee wordt op basis van een opmaak!

Evenementenkalender


Vanuit mijn huidige rol van evenementencoördinator binnen mijn BNI chapter Merquess verzamel ik interessante netwerkbijeenkomsten binnen onze regio en daarbuiten. Bekijk hieronder het actuele overzicht van interessante netwerken en bijeenkomsten die er zijn om jezelf te ontwikkelen als ondernemer, om verder te komen en ook om ondernemerschap leuk te maken.

De gekozen bijeenkomsten vinden met name plaats in de regio Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam en Leiden. Heb je vragen over één van deze bijeenkomsten of wil je dat jouw bijeenkomst in dit overzicht wordt opgenomen? Bel of email me!