Als ondernemer wil je vooruit en resultaat behalen. Blijven bouwen aan je bedrijf en waarmaken wat je voor ogen hebt. Je weet ook dat je soms moet snoeien waar nodig om ruimte te maken voor nieuw. Ontdek jezelf als persoon en ontdek je bedrijf. Geef nieuwe betekenis aan je ondernemerschap.
Ondernemerschap door de eeuwen heen
In Nederland hebben we historie geschreven met ondernemers en de opbouw, groei en bloei van ondernemingen. Ik noem namen en begrippen als de VOC, de Gouden Eeuw, Anthony Fokker, Freddy Heineken, Frits Goldschmeding, van Doorne's Automobiel Fabriek, Philips, Mammoet enzovoort en je krijgt er een heroïsch beeld bij.
Geïnspireerd door dit soort succesverhalen kun je de kracht vinden om naar jezelf en je bedrijf te kijken en actie te ondernemen om ook jouw bedrijf verder te laten groeien en bloeien. Jij en je bedrijf groeien mee.
Jouw ondernemerschap telt
Je kunt op verschillende manieren naar je bedrijf en naar jezelf kijken:
- Met het Quinn-model kijk je naar de verschillende fasen die bedrijf doorloopt en de eisen die per fase van jou als ondernemer gevraagd worden. In de ene fase zul je je prettiger voelen dan in de andere fase. Ben je je bewust in welke fase je zit?
- Met het "model van Smit" krijg je inzicht welke rollen bij een ondernemer horen en kun je bepalen welke rol of rollen vooral bij jou passen en welke rol misschien beter voor jouw compagnon is weggelegd. Samen sta je sterk! Hoe zijn deze rollen in jouw bedrijf verdeeld?
- Met een test van Roos Vonk over autonomie en zelfcontact krijg je inzicht of in huidige fase jezelf kunt zijn en met beide benen, geworteld op de grond staat. Doe jij de dingen die echt wilt?
- Spiritueel leiderschap: Wat is jouw bestemming in je leven, welke talent bezit je hiervoor en volgens welke normen en waarden wil jij leven? Vertaal deze drie vragen naar jouw ideale bedrijf: Wat is het bestaansrecht van dit bedrijf, welke competenties zijn aanwezig en voor welke waarden staat dit bedrijf?
- Door je zelf een beeld voor te stellen hoe jouw bedrijf er over 5 jaar uitziet en dit te concretiseren, kun je vervolgens een pad er naar toe bepalen en beslissen welke actie je vandaag moet doen om daar te komen. Welke beeld heb jij?
Ondernemen is DOEN!
Een kernvaardigheid van ondernemen is DOEN! Wat heb jij nodig om in actie te komen? Wat is jouw favoriete leerstijl? Actief experimenteren en daar lering uittrekken of concreet ervaren en voelen? Gedijd je het beste onder sociale druk? Organiseer dit dan ook. Of heb je af en toe rust nodig om alles op een rijtje te krijgen en dan te beslissen. Geef jezelf een heidag.
Stel jezelf in ieder geval open voor eerlijke feedback. Nodig mensen expliciet uit aan jou open en eerlijke feedback te geven. Dit maakt je als mens en als ondernemer rijker en krachtig in je daden.
Geef nieuwe betekenis aan je ondernemerschap.
Met inspiratie, nieuwe inzichten en concrete actie kun je nieuwe betekenis geven aan je ondernemerschap. De prioriteit die je daarbij kan geven is van belang. Welke keus maak je en welke actie hoort daarbij? Wat is daarbij de impact op jouw mensen en wat is het resultaat voor jouw bedrijf?
Ga je bijvoorbeeld een nieuw bedrijf opzetten of kies je ervoor een bestaande activiteit beter te laten draaien?
Langzaam zie je, hoor je en voel je als ondernemer dat al die radartjes in je bedrijf steeds soepeler draaien. Heerlijk of juist dankzij het feit dat je als persoon in je kracht zit en dié betekenis aan ondernemerschap heb weten te geven die jij belangrijk vind.
Inspiratie, nieuwe inzichten en concrete actie
Wil je een aanzet voor inspiratie, nieuwe inzichten en concrete actie? De eenvoudigste en meest concrete actie is te bellen of te mailen naar Syntens voor een waardevolle sessie. Maak een afspraak om onder begeleiding van een Syntensadviseur op zoek te gaan naar wat je daadwerkelijk ambieert en inzichten in jezelf en je bedrijf. Je gaat aan de slag met concrete acties die leuk zijn om te doen, brengen je in een flow en geven je energie. Hiermee ga je als bedrijf vooruit en behaal je resultaat!
Wat ga je doen?
088 - 444 0 444
Mail met Syntens
Geen opmerkingen:
Een reactie posten